Gratis aanmelden

Lang leve het Menu du Marché

Lang leve het Menu du Marché

De prijsontwikkelingen in de food zijn op zijn minst chaotisch te noemen. Producten die in no time een 25% hogere inkoopprijs hebben, prijzen die dagelijks aangepast worden, offertes voor producten die nog maar 24 uur geldig zijn en zelfs producten die binnenkort te duur zijn of simpelweg tijdelijk niet meer leverbaar zullen zijn. En dat gaan we merken in de horeca, die prijsstijgingen gaan uiteindelijk op het bordje van de gasten terechtkomen. Laten we eerlijk zijn, iedereen is nu vooral nog bezig met lekker feesten na twee jaar corona, dus de prijsstijgingen doorberekenen is nu zo'n groot probleem nog niet. Maar hoe lang duurt het nog voordat het gros van de gasten ook de inflatie gaat voelen en op de centjes moet gaan letten? Hoe reageren ze dan op eventuele prijsstijgingen?

"Das verdomme mooi balen... Is er geen andere manier om er mee om te gaan dan alleen de prijzen flink verhogen?" zullen jullie nu denken.


Natuurlijk is er ook een andere manier! De creatieve horecaondernemers en chefs zullen de komende tijd weer het Menu du Marché, oftewel een menu op basis van dagproducten, introduceren in hun zaak en dat leidend maken. Oftewel, elke dag de inkoop voor die dag doen en dan kijken wat er beschikbaar is tegen welke prijs. Is de kabeljauw te duur om een leuk geprijsd gerecht mee te maken, dan wordt het die dag misschien een lekker stukje roodbaars. Is een mooi stuk tomahawk niet te betalen, dan gaan een paar mooie groenten van de lokale boer met een varkens ribroast misschien die dag shinen. Zeker als je daarbij kiest voor lokale producten, kun je je prijs ook nu nog aardig onder controle houden. En een bijkomend voordeel, je hebt meteen een leuk verhaal bij de gerechten te vertellen!


Superleuk voor de trouwe gasten, die elke keer weer verrast worden met andere gerechten uit hun geliefde keuken. Dat nodigt zelfs uit om vaker te komen! En voor die ambachtelijke insteek willen ze vaak ook wel wat meer betalen.


Dan is er nog maar een dingetje waarover je moet nadenken: hoe doe je dat met je menukaart? Want die kun je niet meer zoals gewend drie maanden hetzelfde houden. Goed nieuws! Daar hoef je niet meer over na te denken, want met een digitale menukaart kun jij eenvoudig je kaart elke dag aanpassen. En met Amuse is een digitale menukaart nog gratis ook.


Wil jij ook proberen hoe Amuse jou kan helpen? Meld jouw zaak dan via deze link aan.

Amuse is dé app voor en door de horeca die bijdraagt aan een optimale gastbeleving in elke fase van de guest journey en zorgt voor een topavond voor gast, medewerker en ondernemer.

© 2023 Amuse

Amuse is een handelsnaam van Curant B.V., KvK-nummer 17233574